Αρχή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Time school Time schoolTime schoolTime schoolTime schoolTime school

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΗΜΙΟΥ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΗΜΙΟΥ

Σχολικό Έτος: 2019-2020

Βασική αποστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η πνευματική καλλιέργεια και η σωστή αγωγή των μαθητών. Για την επίτευξη αυτών των στόχων και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας οι μαθητές έχουν καθήκον να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς:

 1. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στο σχολείο το αργότερο στις 8:15 πμ. και να αποχωρούν αφού τελειώσουν τα μαθήματα κάθε τμήματος. Η επιβίβαση και η αποβίβαση των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία, γίνεται αποκλειστικά και μόνο έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου.
  Η συμμετοχή στην πρωινή συγκέντρωση είναι υποχρεωτική.
 2. Απαγορεύεται η απομάκρυνση μαθητών από τον χώρο του σχολείου κατά τις ώρες λειτουργίας του. Αν ένας μαθητής έχει κάποιο σοβαρό λόγο, για τον οποίο πρέπει να απουσιάσει από τον χώρο του σχολείου, τότε υποχρεωτικά πρέπει να ζητήσει άδεια από τον Διευθυντή ο γονέας.
 3. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι μετά το χτύπημα του κουδουνιού να βρίσκονται στην τάξη ή στο εργαστήριο που έχουν μάθημα. Σε περίπτωση καθυστέρησης του καθηγητή, ο απουσιολόγος ενημερώνει τον Διευθυντή και παίρνει από αυτόν σχετικές οδηγίες.
 4. Οι μαθητές που για οποιονδήποτε λόγο απουσιάζουν από την τάξη μετά την προσέλευση του διδάσκοντα καθηγητή, θεωρούνται απόντες και παίρνουν απουσία στην αντίστοιχη ώρα ενώ ενημερώνεται ο γονέας.
 5. Το όριο των απουσιών που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας μαθητής προκειμένου να κριθεί η φοίτησή του επαρκής είναι 114. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι απουσίες δε διαχωρίζονται σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες, οι γονείς όμως είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου για την απουσία του μαθητή.
 6. Απαγορεύεται η αταξία κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή διδακτική διαδικασία και να μην παρακωλύουν το μάθημα, σεβόμενοι το δικαίωμα των συμμαθητών τους στη μάθηση. Αν ο μαθητής παρακωλύει την διδακτική διαδικασία κατ' εξακολούθηση, τότε συνέρχεται το συμβούλιο της τάξης και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
 7. Οι μαθητές οφείλουν να φέρνουν μαζί τους απαραιτήτως βιβλία, όργανα, τετράδια σημειώσεων και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διεξαγωγή του μαθήματος.
 8. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φέρνουν μαζί τους οτιδήποτε παρεμποδίζει την ομαλή ροή της διδασκαλίας, όπως φαγητά, ποτά κ.ά.
 9. Οι θέσεις των μαθητών στην αίθουσα είναι καθορισμένες (με βάση το ισχύον πλάνο) και δεν επιτρέπεται αλλαγή, εκτός και αν υπάρχει συνεννόηση με τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος.
 10. Η αλλαγή της αίθουσας για τη διδασκαλία ορισμένων μαθημάτων (πληροφορική , τμήμα ένταξης) πρέπει να γίνεται ομαλά.
  Πρέπει να αποφεύγονται θορυβώδεις και ενοχλητικές εκδηλώσεις στους διαδρόμους του σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.
 11. Κατά την ώρα του διαλείμματος, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν στην αυλή του σχολείου.
 12. Οι μαθητές οφείλουν να διατηρούν το χώρο του σχολείου καθαρό.
 13. Οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν την περιουσία του σχολείου. Οφείλουν να διατηρούν τα θρανία καθαρά και τα καρεκλάκια άθικτα. Οποιαδήποτε φθορά επιβαρύνει τη μαθητική κοινότητα ή τον υπαίτιο.
 14. Απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων ή όποιας άλλης ηλεκτρονικής συσκευής αναπαραγωγής ή καταγραφής ήχου ή εικόνας στο χώρο του σχολείου.
 15. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε οποιοδήποτε σημείο της σχολικής μονάδας τις ώρες λειτουργίας της.
 16. Δεν επιτρέπεται οποιοδήποτε είδος βίας, σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής, καθώς και κάθε είδους ρατσιστικής συμπεριφοράς μεταξύ των μαθητών.
 17. Οι μαθητές οφείλουν να σέβονται τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους. Δεν επιτρέπεται η θρασεία, αναιδής ή προσβλητική συμπεριφορά προς τους καθηγητές και προς οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού του σχολείου.
 18. Απαγορεύεται η οικειοποίηση αντικειμένων που ανήκουν σε άλλο μαθητή ή σε καθηγητή ή στο σχολείο.
 19. Η συμπεριφορά και γενικά η παρουσία των μαθητών στο χώρο του σχολείου πρέπει να είναι κόσμια και αποδεκτή από όλη τη σχολική κοινότητα.              

Η εμφάνιση όσο αφορά την ενδυμασία και την ατομική καθαριότητα θα πρέπει να είναι αυτή που αρμόζει σε μαθητή, και αποτελεί προσωπική ευθύνη του ίδιου του μαθητή και του γονέα του.

Η χρήση της τουαλέτας από τους μαθητές περιορίζεται αυστηρά και μόνο σε αυτές που αντιστοιχούν στο φύλο τους (αγοριών ? κοριτσιών).

 1. Τα 5μελή συμβούλια των τάξεων και το 15μελές συμβούλιο του γυμνασίου, οφείλουν να συμβάλλουν στην εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας του σχολείου και να παίρνουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Σε περίπτωση παραβίασης των παραπάνω κανόνων, καθώς και κάθε είδους προκλητικής συμπεριφοράς μπορεί να επιβληθούν οι ακόλουθες ποινές:

 • Επίπληξη και ενημέρωση του κηδεμόνα
 • Ωριαία απομάκρυνση από το μάθημα
 • Εφόσον κάποιος μαθητής εξακολουθεί να έχει προκλητική συμπεριφορά ή έχει περιπέσει σε κάποιο σοβαρό παράπτωμα, θα οδηγηθεί στο Διευθυντή και αν απαιτείται, στον Σύλλογο των Καθηγητών.
 • Στην περίπτωση αυτή μπορεί να του επιβληθεί ποινή που ξεκινάει από ημερήσια αποβολή και μπορεί να καταλήξει σε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

 

Ο Διευθυντής                                     Οι Καθηγητές                    Ο πρόεδρος

Δασκαλάκης Φραγκίσκος                                                               του 15μελούς                                                                       

 

                                                        

                                                                                

 

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2020
ΚΔΤΤΠΠΣ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Εορτολόγιο

Στοιχεία Επικοινωνίας

Γυμνάσιο Ασημίου
Ασήμι
Τ.Κ. 70016
Τηλ: 2893031193
Fax: 2893031193
email: mail@gym-asimiou.ira.sch.gr

Copyright © 2020 Γυμνάσιο Ασημίου Rights Reserved.